Poslední víkend v lednu se nesl v duchu druhého kola prezidentských voleb.

Šance Zemana i Drahoše byly do poslední chvíle vyrovnané, čemuž nakonec odpovídá i celkový výsledek voleb, který rozhodlo doslova pár hlasů. Občané v těchto volbách nerozhodovali pouze o tom, čí portrét bude příštích pět let viset ve třídách českých škol, ale podle některých se rozhodovalo také o tom, zda budeme jako země dále směřovat na východ a do minulosti anebo se více otevřeme světu a posuneme se směrem na západ.

Kvášňovičtí občané ve volbách již poněkolikáté ukázali, že se nebojí změny a že se rozhodně vymykají zkratkovité představě o vesnických voličích.  Být to jen na našich občanech, na prezidentském křesle by poměrem hlasů 41:36 seděl Jiří Drahoš. Hubené vítězství Miloše Zemana v celostátním měřítku však určilo, že nás dalších pět let povede proruský politik, v jehož nejbližším okolí se pohybuje řada přinejmenším nedůvěryhodných postav a o jehož zdravotní způsobilosti stát další půldekádu v čele republiky lze úspěšně pochybovat.

Přejme sobě i všem občanům naší republiky, aby v se příštích volbách našlo více takových voličů, jací jsou v Kvášňovicích.

K volební urně přišlo 77 občanů, z toho 2 na volební průkaz.

Přesné výsledky voleb najdete zde.