Byl pátek 29.7.2022 a v Kvášňovicích na hřišti se okolo 17 hodiny začínali sjíždět hráči na sobotní čtyřiadvacátý ročník turnaje v nohejbale.

Jsem rád, kolik lidí přijelo pomoct s přípravou, protože těch věcí okolo, co jsou potřeba zařídit, je opravdu hodně. Myslím, že i hospodský ocenil, že má večer plný dům. Jen si nebyl jistý, jestli má dost Diplomatica, protože sestava byla velmi silná. Klasicky se ladila strategie do brzkých ranních hodin.

Sobotní ráno nezačínalo moc příznivě, co se počasí týče. Vypadalo to, že bude většinu dne pršet, ale ukázalo se, že předpovědím se nedá věřit. Obloha se vymalovala do krásy a v 9:30 mohl turnaj odstartovat s čistým nebem a silně zářícím sluncem. Dorazilo 8 týmů ze všech různých koutů republiky. Nejvíce zástupců bylo opět z pražských Stodůlek. Těší mi ale, že i místní občané a blízcí sousedé z okolních vesnic se stali nezbytnou součástí tohoto dne a každoročně v turnaji nastupují. Některé hráče potěšilo, že ze skupiny postoupí úplně každý a tak se ve v prvních zápasech vlastně jen ladí forma na čtvrtfinále a boje o bednu, jak mi i potvrdil kvášňovický smečař Dan Beránek.

Sledovali jsme krásné zápasy, plné nádherných smečí, bloků a soubojů. Kluci ze Stodůlek měli trochu obavy o to, jestli zvládnou obhájit, protože většina týmů předváděla skvělou hru. Nakonec ale obhájili, i když v trochu jiné sestavě, než před rokem. Těsně za nimi si stříbrné medaile odnesli zástupci týmu Mrhal. Bronz těsně vybojoval tým Modelky, proti mladíkům z Hajan. Začalo pršet až ve druhém setu finálového zápasu, takže to fakt všechno vyšlo naprosto skvěle. Kompletní výsledky a ocenění můžete ve videu, které je již k dispozici níže.

Vyhlášení proběhlo na hřišti před místními diváky, kterých byl plný stan. Večer v hostinci si vítězové mohli vychutnat kvášňovický řízek se salátem. A samozřejmě byla i drobná a decentní oslava s těmi, kterým ještě zbyla energie.

Za nás, co turnaj připravovali, chceme poděkovat Obci Kvášňovice za obrovskou podporu. Musíme ale zmínit i firmu Záhy MOTO a FC Viktoria Plzeň, kteří nám také velmi významně pomohli. Jmenovitě pak chceme poděkovat za pomoc a podporu Karlovi Salákovi, Michaelovi Kopřivovi, Karlovi Šírkovi, Janu Kratochvílovi a Markovi Černému. Jakubovi Korbelovi děkujeme za skvělou moderaci a Milanovi Holému za celovíkendové občerstvení. Těšíme se na vás za rok. Karel Salák a Vojtěch Marek