Představit si svatohavelské posvícení bez Babského bálu? To v Kvášňovicích už moc dobře nejde. Spolek Z Kulatesa naboso opět nezklamal a připravil si pro hosty pestrý program.

Na třetím ročníku obnoveného Babského bálu se v sobotu 21. 10. sešlo v kvášňovické hospůdce U Houfů více než 60 hostů a i tentokrát se všichni skvěle bavili. O hudbu k tanci a poslechu se postarala skupina MM Music Plzeň a té to náramně ladilo.

Za pozornost stál ovšem i doprovodný program, z něhož přišla jako první na řadu tradiční dámská volenka. Při té si dívky mohly u pánů vytancovat tradiční hnetynky a ještě si vyzkoušet někdy netušené taneční kreace.

O hodinu později došlo na tombolu, kterou zástupkyně spolku Z Kulatesa naboso Jana Faltejsková pojala s humorem sobě vlastním, což hosté ocenili nefalšovanou hokejovou atmosférou.

Půlnoční překvapení stálo za to

Zlatým hřebem večera však bylo, jak už jsme u spolu místních žen zvyklí, teprve půlnoční překvapení. Kvášňovické dámy tentokrát popustily uzdu své fantazie při zpracování choreografie k písním Nafrněná od Báry Polákové a Mám boky jako skříň Ewy Farné. Žádný slovní popis této mimořádné podívané by se nemohl ani zdaleka přiblížit skutečnosti, proto se raději podívejte na video níže.

Po „půlnočku“, které dostalo do varu i poslední z návštěvníků, pokračovala zábava až do pozdních ranních hodin a když už ani kapela nemohla pokračovat, vzal na svá bedra hudební produkci jeden jejích členů – skvělý akordeonista Pavel Samiec.

„Letošní babský bál nám všem udělal velkou radost, s přípravou jsme si totiž daly skutečně záležet, takže jsme rády, že si lidé bál užili,“ hodnotí třetí ročník členka pořádajícího spolku Z Kulatesa naboso Veronika Strolená.

Babský bál 2017

Více fotografií z bálu najdete v galerii.