Čarodějnice, Sněhurka nebo kostlivec. Takové kostýmy jste mohli zhlédnout na sobotním dětském karnevalu, který se konal na sále v místní hospůdce. Nebyla to ovšem jediná akce tohoto dne.

Celé řady soutěží, do které se občas zapojili i rodiče si užívalo 15 dětí. Děti si zasoutěžily v pojídání sušenek, v rolování sladkostí nebo v hraní si na mumii. Nízký počet dětí ovlivnil hokejový zápas, ve kterém Češi mohli dosáhnout na olympijský bronz. Neúspěch českých hokejistů v boji o medaili však nemohlo pokazit pohodové odpoledne, které uspořádal spolek Z Kulatesa naboso. „Je škoda, že dětský karneval vyšel na stejný den, jako zápas o bronzovou medaili. Věřím, že nebýt hokejového zápasu, přišlo by více dětí. Přesto jsme si odpoledne všichni užili,” řekla po skončení karnevalu jedna z organizátorek Ludmila Volfová.

Po ukončení dětského karnevalu se již vše připravovalo na tradiční hasičský bál. Zajímavý byl doprovodný program, který začal v půl desáté prodáváním jednohubek. Ty vytvořily kvášňovické hasičky a jejich koupí jste mohli přispět na správu hasičského sboru. To samé platilo i o koupi petrklíčů při dámské volence. Vyvrcholením večera však byla tombola o hodnotné ceny, kde šťastlivci mohli vyhrát poukaz do pizzerie nebo na odběr dřeva.

Dětský maškarní bál